Restauracja

Sprawdź nasze menu

Restauracja Akvilon – okrywaj smaki w stylowym otoczeniu

Akvilon to miejsce, gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością. Naszą specjalnością jest kuchnia pogranicza, sekret jej niepowtarzalnego smaku to fuzja tradycyjnych potraw regionalnych z nutą smaków z różnych stron świata. Dania serwowane w restauracji Akvilon nawiązują do idei slow food. Nasze potrawy przygotowywane są na bieżąco z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Wszystkie stosowane produkty pochodzą od starannie wyselekcjonowanych lokalnych dostawców. Ponieważ serwujemy gościom najbardziej naturalne doświadczenia smakowe, nasze menu opiera się na produktach sezonowych i zmienia się cyklicznie w zależności od pory roku. Poza propozycjami kuchni regionalnej w naszej ofercie nie brakuje także potraw kuchni europejskiej, czy dań wegetariańskich, wegańskich oraz bezglutenowych.

Kreatywne podejście i czerpanie z tradycji

Nasza Szefowa Kuchni poleca między innymi wyśmienite polędwiczki z ziołami z sosem z czerwonego wina, kaczkę pieczoną z wiśniowym sosem, sandacza smażonego na wytrawnych gruszkach, pstrąga pieczonego pod ziołową kruszonką. Klienci naszej restauracji zachwalają ręcznie robione pierogi z różnymi nadzieniami, zupę grzybową oraz placki z cukinii z otrębami owsianymi i sosem z prawdziwków.

Restauracja Akvilon to idealne miejsce na rodzinny obiad, romantyczną kolację we dwoje, spotkanie towarzyskie, czy biznesowe. Istnieje możliwość wynajęcia sali restauracyjnej na przyjęcia okolicznościowe. Gościom, którzy preferują bardziej kameralną atmosferę oferujemy jedną z naszych dwóch sal bankietowych.

Galeria